Top

Somatie de plata. Derogare de la procedura concilierii directe.

Prin ordonanta nr.40 din 27 ianuarie 2009, s-a admis cererea pentru somatie de plata formulata de reclamanta –creditoare , prin reprezentantii legali, in contradictor cu debitoarea-parata.

Instanta a retinut ca in speta creanta pe care creditoarea o detine impotriva debitoarei indeplineste conditiile prevazute de dispozitiile art.1 din O.G nr.5/2001, respectiv este o creanta certa, lichida si exigibila.

In consecinta,cererea a fost admisa si potrivit art.6 alineat 2-3 din O.G nr.5/2001 debitoarea a fost somata ca, in termen de 30 de zile de la comunicarea ordonantei, sa plateasca, creditoarei suma reprezentand despagubirile.

In ce priveste procedura concilierii directe, in conformitate cu dispozitiile art.11/1 din O.G nr.5/2001 privind procedura somatiei de plata, coroborat cu dispozitiile art.338 Cod procedura civila, creditorul poate deroga de la dispozitiile art.720/1 Cod procedura civila, intrucat procedura somatiei de plata este o procedura necontencioasa speciala, cu caracter de celeritate si, ca atare, nu i se aplica mai multe prevederi procedurale contrare naturii si scopului acesteia.

(Ordonanta nr.40 din 27 ianuarie 2009).

Etichete: