Top

Legea nr. 10/2001.Restituire in natura. Suprafata atribuita in compensare

Domeniu: Reconstituiri

Tip: sentinta

Nr/data 1316/21.12.2006

Autor: Tribunalul Vrancea, sectia civila

Legea nr. 10/2001.Restituire in natura. Suprafata atribuita in compensare.

Reclamantele T.N., D.C., D.G. au formulat contestaţie împotriva deciziei Primarului Focşani nr.1297/2006, solicitând în contradictoriu cu Primăria Municipiului Focşani şi Primarul Municipiului Focşani să se dispună restituirea suprafeţei de 118 mp teren intravilan pe vechiul amplasament sau ca măsură compensatorie alt amplasament în Focşani str. Mare a Unirii nr.374.

În motivarea acţiunii s-a arătat că prin această dispoziţie s-a restituit în natură în temeiul Legii nr.10/2001 suprafaţa de 272 mp situată pe vechiul amplasament în str.Mare a Unirii nr.374 şi despăgubiri pentru casa demolată şi diferenţa de 118 mp reclamantelor în calitate de persoane îndreptăţite.

Instanta a respins ca neintemeiata actiunea civila retinand ca desi în vecinătatea terenului restituit în natură expertul a identificat o suprafaţă de 118 mp liberă de construcţii şi reţele de utilităţi publice pe care o propune a fi atribuită în compensare, aceasta nu poate face obiectul compensarii intrucat distanţa de la această suprafaţă la blocul din jur este de numai 8,76 mp, astfel incat este absolut necesară pentru locatarii din blocurile învecinate fie ca spaţii verzi, fie ca trotuar sau locuri de parcare. S-a retinut ca Primăria Focşani a apreciat corect suprafaţa de teren ce poate fi restituită în natură fără să afecteze folosirea normală a locuinţelor din blocurile învecinate.

Etichete: